Кои сме ние?

Ние сме петнадесет ИТ професионалисти с вече над 25 годишна история. Едни от пионерите сме в доставката на широколентов (broadband) интернет в гр. Ловеч и региона. Имахме шанса да натрупаме полезен опит в тази сфера от далечната 2000 година до сега, за което благодарим най-вече на Вас, нашите клиенти.
Нашият екип се състои от 3 мобилни групи кабелни техници, 4-ма системни и мрежови администратори, 2-ма сервизни инженери и 2-ма офис сътрудници. Съставен предимно от млади специалисти, екипа на компанията е компетентен да отстрани всеки мрежови, хардуерен и софтуерен проблем при клиента, който възпрепятства качественото използване на интернет услугите ни. Непрекъснато обновяваме и разширяваме Интернет мрежата на Плади компютърс ООД според новите технологични изисквания на телеком бранша. Стремим се да осигурим комплексни решения и постигнем дългосрочни отношения с нашите клиенти.

Какво можем?

  • Преди всичко можем да доставяме качествен високоскоростен интернет и интерактивна цифрова телевизия: Разполагаме с над 50км собствена подземна канална мрежа в гр. Ловеч. Свързваме всички нови абонати и поетапно досегашните си абонати чрез най-модерната нова оптична технология (PON), паралелно поддържайки и старите мрежи.
  • Можем да свържем вашият бизнес или дом: Изграждаме Виртуални частни мрежи (MAN и VPN), които могат да свържат отдалечени обекти (магазини, офиси).
  • Можем да открием проблема във вашите компютри: Нашите сервизни техници ще извършат диагностика и отстранят проблема във вашите компютърните системи и лаптопи. Ако е необходимо могат да преинсталират и операционната ви система
    и спасят и архивират вашите данни.
  • Можем да открием проблема във вашата мрежа и интернет достъп: Нашите системни администратори бързо ще открият дефектирало устройство или зловреден софтуер и ще възстановят работоспособността на мрежата.
  • Можем да предлагаме услугите си без обвързващи договори и голи обещания: Заплащате само ползваните услуги и да се откажете, ако не сте доволни, без да дължите неустойки.
  • Можем да сме ангажирани приоритетно с вашата мрежа, софтуер и компютри: Със сключване на договор за абонаментна поддръжка и ниво на обслужване, вашият бизнес може да спести средства и да е по-спокоен. Нашите системни администратори, кабелни техници и сервизни специалисти ще отстраняват всяка неработоспособност на мрежата ви, рутера, системния и приложен софтуер и компютърните системи, в точно договорени срокове, и дори в реално време.

Как го правим?

Петнадесет квалифицирани специалисти ежедневно се ангажират с непрекъснатото разработване и обновяване на продуктите и услугите ни в отговор на постоянно нарастващите нужди на пазара на телекомуникационни услуги и поддръжка на компютърна техника и софтуер.
Плади компютърс ООД изгражда и поддържа собствената независима гигабитова оптична мрежа, за пренос на интернет и цифрова телевизия. Общия капацитет на мрежата през 2018г. е 72Gbit. Мрежата покрива 100% от територията на гр. Ловеч и над 40 села в Ловешка област.

Какво искаме?

Нашето желание е да бъдем отзивчив и конструктивен партньор на всеки наш клиент, като прилагаме активен и гъвкав подход в предлагането на нашите продукти и услуги. Нашият бизнес подход се основава на почтеност и прозрачни взаимоотношения с клиентите. Създаваме партньорство с клиента, основаващо се на професионализъм, лоялност, коректност и ангажираност.

Към какво се стремим?

Стремежът на компанията е използването на нашите продукти и услуги да обогати работния процес на нашите клиенти, което ще им позволи да се концентрират върху най-важното и най-стойностното за тях – техния бизнес и тяхната компетентност. Останалото е наша грижа. Стремим се да предлагаме цялостни информационни решения и да намалим грижите на клиентите си свързани с информационните технологии и ползуването на интернет услуги.
Стремим се следващите няколко години да завършим изцяло подземната канална мрежа и да свържем 100% от абонатите си с оптично влакно към новата пасивна оптична мрежа (PON), като елиминираме напълно зависимостта си от електрозахранване и произхождащите от това аварии и прекъсвания.

Каква е историята?

Плади компютърс ООД е основана в края на 1998г. от Станимир Станчев и Милко Велчевски, като сервиз на компютърна техника и информационни услуги. За няколко години компанията спечелва доверието на много фирми в града, които поверяват критичната си ИТ инфраструктура в ръцете на младият екип от професионалисти. Липсата по онова време на стабилен широколентов Интернет, са сериозна пречка в работата на много от клиентите на компанията.
През 2001г. в стремежа си да удовлетвори новите информационни потребности на своите клиенти, компанията става един от първите интернет доставчици на територията на гр. Ловеч. За по малко от 3 години изгражда една от първите в страната широколентова LAN мрежа с пълно покритие на територията на града. Мрежата е със скромен за днешните мащаби капацитет от 100Мбит. В стремежа си да повиши качеството и надеждността на интернет услугата през 2007г. компанията подменя 100% от основната си мрежа за пренос на данни с оптични кабели, вдигайки общия капацитет на мрежата до внушителните 12Gbit. През същата 2007г. Плади компютърс ООД започва мащабна инвестиция в собствена подземна канална мрежа, която до 2016г. покрива 50% от територията на гр. Ловеч. Плановете са до 2020г. собствената канална мрежа на компанията да покрие 100% от територията на града.
През 2008г. специалисти на компанията създават уникален open source софтуер за прецизно управление на Интернет трафика, който се използва и до днес. През 2008г. фирма „Готекс“, наш дългогодишен партньор, създава за нуждите на Плади компютърс ООД мащабна ERP/CMR система за управление на клиентите и процесите по поддръжка и доставка на интенет. През 2010г. Плади компютърс ООД започва да доставя интернет до част от абонатите си по оптично влакно (Fiber to The Home)”.
До 2015г. повече от половината клиенти на Плади компютърс ООД са свързани с оптика, като плановете са да достигнат 100% до 2020г. В началото на 2017г., за да намали зависимостта от електрозахранване и елиминира прекъсванията на интернета от честите токови удари, компанията започна поетапно преминаване от активна (AON) към пасивна оптична технология (PON).
Същевременно последните 10 години над 40 близки до града села, са присъединени към мрежата за доставка на интернет.

 

Награда

„Плади компютърс“ ООД с нов адрес – ГР. ЛОВЕЧ, К-КС „КОСМОС“, УЛ.ТЪРГОВСКА № 55